Χάστε βάρος με γεύση - δίαιτα λαχανικών φαγόπυρου: σχόλια και αποτελέσματα

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται μια όμορφη και λεπτή μορφή, αλλά όσον αφορά τη διατροφή, δεν μπορούν όλοι να επιλέξουν το σωστό ισορροπημένο μενού που θα σας βοηθήσει να χάσετε επιπλέον κιλά - η δίαιτα φαγόπυρου και λαχανικών είναι ιδανική.

Τις περισσότερες φορές, δίνεται προσοχή στην πρώτη, αλλά όχι στη δεύτερη κατάσταση, και αφού χάσετε βάρος, πρέπει να λύσετε νέα προβλήματα που σχετίζονται με την ευημερία.Για να αποφύγετε τέτοιες συνέπειες, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη βέλτιστη διατροφή, για παράδειγμα, το φαγόπυρο και τα λαχανικά. Δεν θα επιτρέψει στο σώμα να λιμοκτονήσει, να του παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Ποια θα πρέπει να είναι η ιδανική διατροφή

Όλες οι δίαιτες βασίζονται στην ίδια αρχή:Πρέπει να δημιουργήσετε ένα τεχνητό έλλειμμα θερμίδων στο σώμα, ώστε να αρχίσει να εξαντλεί τα αποθέματά του, δηλαδή το σωματικό λίπος. Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει αρκετή τροφή με ενέργεια, αυτές οι υπερβολές καίγονται και ένα άτομο χάνει βάρος.

Η δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους πρέπει να συνδυάζεται με λαχανικά

Όταν ακολουθείτε έναν ορθολογικό τρόπο ζωής (τρώτε σωστά και είστε ενεργοί), η ανάγκη καύσης λίπους εξαφανίζεται μόνη της - απλά δεν είστε εκεί. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να σταματήσουν τον πειρασμό και να αλλάξουν ριζικά το στυλ τους, γι 'αυτό πρέπει να καταφύγουν σε δίαιτα.

Για να είναι σωστή η απώλεια βάρους, η δίαιτα πρέπει να βασίζεται σε μια αρμονική δίαιτα, δηλαδή, το μενού πρέπει να περιέχει τα περισσότερα, αν όχι όλα, συστατικά χρήσιμα για την υγεία. Εάν δεν ακολουθείτε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να χάσετε περισσότερα, αλλά ταυτόχρονα το βάρος θα επιστρέψει εξίσου γρήγορα.

Εάν η διατροφή δεν περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, το σώμα απλώς εξαντλείται και η εργασία των εσωτερικών οργάνων διακόπτεται. Λόγω όλων αυτών, η δίαιτα πρέπει να έχει χαμηλές θερμίδες αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Χαρακτηριστικά απόδοσης

Το φαγόπυρο είναι ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα των ατόμων που χάνουν βάρος. Οι κόκκοι περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες και αργούς υδατάνθρακες για να ικανοποιήσουν τις πείνες και να αποτρέψουν τις μακροχρόνιες υποτροπές. Επιπλέον, το τελικό κουάκερ έχει μια μικρή ποσότητα θερμίδων, γεγονός που το καθιστά αναπόσπαστο μέρος του μενού πολλών δίαιτων.

Πιάτο φαγόπυρου με λαχανικά για δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Εάν τρώτε μόνο αυτό το κουάκερ, μπορείτε να χάσετε έως και 1 κιλό υπερβολικού βάρους την ημέρα, αλλά δεν πρέπει να ακολουθείτε μια τέτοια δίαιτα για περισσότερες από τρεις ημέρες. Για να μην βλάψετε το σώμα, εκτός από το φαγόπυρο, πρέπει να τρώτε και άλλες τροφές χαμηλών θερμίδων. Συχνά τα λαχανικά σε διάφορες μορφές γίνονται τόσο πρόσθετα.

Μια τέτοια διατροφή είναι χρήσιμη, καθώς το σώμα όχι μόνο χάνει βάρος, αλλά είναι επίσης κορεσμένο με βιταμίνες και άλλες χρήσιμες ουσίες. Ένα ποικίλο μενού επιτρέπει σε ένα άτομο να χάσει βάρος, να αποφύγει την εξάντληση και τους σχετικούς πονοκεφάλους, κόπωση, ζάλη και άλλες διατροφικές παρενέργειες.

Μπορείτε να φάτε οποιοδήποτε λαχανικό, αλλά οι διατροφολόγοι συνιστούν ιδιαίτερα χόρτα - αγγούρια, κολοκυθάκια, φασολάκια ή λάχανο. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ντομάτες, καρότα ή τεύτλα. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μια μεγάλη ποσότητα χόρτων στη διατροφή σας. Τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν ωμά, βραστά, μαγειρευτά, στον ατμό ή ψημένα, αλλά τα τηγανητά λαχανικά πρέπει να εγκαταλειφθούν καθ 'όλη τη διάρκεια της διατροφής.

Η δημοτικότητα αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους είναι ότι είναι ένα είδος ερμηνείας της διατροφής μονο φαγόπυρου με ένα πιάτο χαμηλών θερμίδων. Ένα γεύμα ενός συστατικού γίνεται βαρετό γρήγορα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες πρόχειρου φαγητού. Με τα λαχανικά, ωστόσο, μπορείτε πάντα να ικανοποιήσετε την πείνα σας με ποικίλη γεύση.

Σπουδαίος! Η διατροφή φυτικού φαγόπυρου αντενδείκνυται σε ασθένειες του καρδιαγγειακού και του πεπτικού συστήματος.

Επιλογές: κλασικό και σκληρό

Για μια δίαιτα, το φαγόπυρο παρασκευάζεται με έναν ειδικό τρόπο. Τα πλιγούρια δεν βράζονται, αλλά χύνονται με νερό και αφήνονται να διογκωθούν κάτω από το καπάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστό και ζεστό νερό για αυτό το σκοπό. Ωστόσο, η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη από το σημείο διατήρησης χρήσιμων συστατικών. Δεν προστίθεται αλάτι, μπαχαρικά, λάδι ή σάλτσες στο κουάκερ, οπότε αποδεικνύεται ότι είναι ήπιο και πρακτικά άγευστο. Τα λαχανικά τρώγονται επίσης χωρίς αλάτι, λάδι και σάλτσες. Μπορούν να καταναλωθούν ξεχωριστά, επιλέγοντας ένα είδος φρούτου για κάθε μέρα ή ως στιφάδο.

ένα κορίτσι σε δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Στην κλασική έκδοση της δίαιτας, παρασκευάζονται 250 γραμμάρια φαγόπυρου καθημερινά, χωρίζονται σε 5-6 ίσες μερίδες και καταναλώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το υπόλοιπο του χρόνου - κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων σνακ ή όταν πεινάτε - καταναλώνονται λαχανικά. Κατά μέσο όρο, χρειάζεστε 0, 5-1 κιλά φρούτων την ημέρα.

Υπάρχει μια άλλη έκδοση της διατροφής φαγόπυρου-λαχανικών, το μενού της οποίας είναι πιο αυστηρή. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να τρώτε μόνο ατμό φαγόπυρο μία μέρα, και μόνο τα λαχανικά την άλλη. Αυτή η ακολουθία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες.

Σπουδαίος! Ενώ βρίσκεστε σε δίαιτα, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1, 5 λίτρα καθαρού, μη ανθρακούχου νερού την ημέρα.

Τι μπορεί να προστεθεί

Η αυθεντική διατροφή με σιτηρά και λαχανικά μπορεί να συμπληρωθεί με μερικές τροφές χαμηλών θερμίδων. Εάν η διατροφή καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, ένα μήνα, το μενού μπορεί να περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση - κεφίρ ή τυρί cottage με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μερικές φέτες τυριού την ημέρα.

Σπουδαίος! Εκτός από το φαγόπυρο και τα λαχανικά, μπορείτε όχι μόνο να πιείτε κεφίρ, αλλά και να τα ρίξετε σε granola για να φτιάξετε κουάκερ.

Λαχανικά εκτός από τη διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Επιπλέον, η ζωική πρωτεΐνη μπορεί να συμπεριληφθεί στη διατροφή. Μία φορά κάθε λίγες μέρες, μπορείτε να έχετε ένα μικρό κομμάτι άπαχο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι για μεσημεριανό γεύμα μαζί με μια μερίδα φαγόπυρου. Το πιάτο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από λίπος, αλάτι και μπαχαρικά.

Εκτός από τα λαχανικά, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μονο φαγόπυρου. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι μπανάνες και οι ημερομηνίες καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή να προστεθούν στο κουάκερ για να προσθέσουν γεύση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες μιας μακροχρόνιας διατροφής.

Διάρκεια

Εάν ο στόχος δεν είναι επείγων, αλλά λογική απώλεια βάρους, τότε πρέπει να δημιουργήσετε ένα μενού έτσι ώστε το σώμα να λαμβάνει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών ουσιών και ανεπαρκή ποσότητα θερμίδων. Για παράδειγμα, μια εβδομαδιαία δίαιτα μπορεί να είναι κάτι τέτοιο:

 • 1 ημέρα- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου και πράσινων φασολιών, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου και λαχανικών στον ατμό, για ένα απογευματινό σνακ μια μερίδα φαγόπυρου με μια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά χωρίς ντύσιμο, για δείπνο μια σαλάτα από καρότα και λάχανο χωρίς ντύσιμο.
 • Κοτολέτες καρότου με φαγόπυρο στη διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους
 • 2 ημέρες- μια μερίδα φαγόπυρου με πολλά φρέσκα βότανα για πρωινό, μια μερίδα φαγόπυρου και κοτολέτες με καρότο στον ατμό για μεσημεριανό γεύμα, μια μερίδα φαγόπυρου και κουνουπιδιού ή μπρόκολου για ένα απογευματινό σνακ, ένα στιφάδο με λάχανο, καρότα και κρεμμύδια για δείπνο,
 • Ημέρα 3- μια μερίδα φαγόπυρου για πρωινό, μια μερίδα φαγόπυρου και κουνουπιδιού ή μπρόκολου για μεσημεριανό γεύμα, τριμμένα καρότα χωρίς ντύσιμο για απογευματινό σνακ, σαλάτα φρέσκων λαχανικών χωρίς λάδι για δείπνο ·
 • 4η ημέρα- μια μερίδα φαγόπυρου για πρωινό, μια μερίδα φαγόπυρο και λάχανο στον ατμό για μεσημεριανό γεύμα, μερικές φρέσκες ντομάτες για ένα απογευματινό σνακ, μια μερίδα φαγόπυρου για δείπνο και μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά χωρίς ντύσιμο.
 • Ημέρα 5- για πρωινό μια μερίδα φαγόπυρου, για μεσημεριανό γεύμα μια μερίδα φαγόπυρου και στιφάδο, για ένα απογευματινό σνακ τριμμένο καρότο χωρίς ντύσιμο, για δείπνο μια σαλάτα από λάχανο και βότανα χωρίς ντύσιμο.
 • 6 ημέρες- μια μερίδα φαγόπυρου και τριμμένα καρότα για πρωινό, μια μερίδα φαγόπυρου και μια φρέσκια σαλάτα λαχανικών για μεσημεριανό γεύμα, μερικές φρέσκες ντομάτες για ένα απογευματινό σνακ, σούπα λαχανικών για δείπνο,
 • Ημέρα 7- ένα μέρος φαγόπυρου για πρωινό, ένα μέρος φαγόπυρου με σαλάτα λαχανικών χωρίς ντύσιμο για μεσημεριανό γεύμα, ένα μέρος φαγόπυρου για απογευματινό σνακ και μια σαλάτα λαχανικών χωρίς ντύσιμο για δείπνο.

Μια τέτοια δίαιτα μπορεί να επαναληφθεί χωρίς αλλαγές και για τη δεύτερη εβδομάδα της δίαιτας φαγόπυρου-λαχανικών επιτρέπεται να αφήσετε το μενού το ίδιο για 14 ημέρες. Αλλά εάν προγραμματιστεί παρατεταμένη απώλεια βάρους, τότε αξίζει να προσθέσετε πρωτεΐνη στο μενού με τη μορφή κρέατος ή τυριού cottageΔεν πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν την απώλεια βάρους για περισσότερο από ένα μήνα.

Πώς να βγείτε σωστά από τη διατροφή

Προκειμένου να διατηρηθεί το επιτευχθέν αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε σωστά τη δίαιτα, δηλαδή να ακολουθήσετε τη συνήθη διατροφή χωρίς βλάβη και άγχος στο σώμα σας. Η διάρκεια της απελευθέρωσης εξαρτάται από πόσες ημέρες διαρκεί η απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, μετά από μια εβδομάδα διατροφής, χρειάζεστε τουλάχιστον 5 ημέρες μετά από δύο εβδομάδες - τουλάχιστον 10.

Όταν φεύγετε από τη διατροφή του φαγόπυρου, προστίθεται πρωτεΐνη στα πιάτα

Για τις πρώτες ημέρες, πρέπει να συνεχίσετε να τρώτε φαγόπυρο και λαχανικά, αλλά με την προσθήκη πρωτεΐνης στο μενού. Μπορεί να είναι 50 γραμμάρια τυρί cottage για πρωινό ή μερικά βραστά αυγά κοτόπουλου για δείπνο. Τις επόμενες μέρες, πρέπει να προσθέσετε βραστό κρέας, κοτόπουλο και ψάρι στο μενού. Όλα αυτά πρέπει να μαγειρεύονται χωρίς λίπος, αλάτι και μπαχαρικά.

Μετά την έξοδο από τη διατροφή, είναι ανεπιθύμητο να τρώτε τηγανητά, αλατισμένα, καπνιστά και λιπαρά τρόφιμα, ώστε τα χαμένα κιλά να μην επιστρέψουν. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εισαχθεί η σωματική δραστηριότητα στον τρόπο ζωής. Δεν πρέπει να κάνετε βαριά αθλήματα ενώ βρίσκεστε στη δίαιτα, αλλά μετά την ολοκλήρωση της διατροφής, το τζόκινγκ και η μετάβαση στο γυμναστήριο δεν είναι περιττά.

Πρόσθετες συμβουλές

Η διάρκεια της δίαιτας θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τα αποτελέσματα που χρειάζονται. Όσο περισσότερο διαρκεί η απώλεια βάρους, τόσο περισσότερα κιλά μπορείτε να χάσετε, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογικό μενού. Επιπλέον, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες προτάσεις:

Νερό με μέλι και λεμόνι περιλαμβάνεται στη διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους
 • Το φαγόπυρο πρέπει να επιλέγεται με ολόκληρους κόκκους, όχι θρυμματισμένους. Υπάρχουν πιο χρήσιμα συστατικά σε ένα τέτοιο δημητριακό.
 • Ξεπλύνετε το φαγόπυρο με κρύο νερό πριν τον ατμό.
 • Μερικοί προτείνουν να διαιρέσετε το φαγόπυρο εξίσου, ενώ άλλοι προτείνουν να τρώτε το μεγαλύτερο μέρος για πρωινό.
 • Μισή ώρα πριν από το πρώτο σας πρωινό, πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι.
 • Η τελευταία μερίδα φαγόπυρου ή λαχανικών πρέπει να τρώγεται τουλάχιστον 4 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Παρά το γεγονός ότι το φαγόπυρο και τα λαχανικά είναι γενικά καλά για το σώμα, πρέπει να ακούσετε τα συναισθήματά σας. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία, πρέπει να σταματήσετε τη δίαιτα, να επιστρέψετε σταδιακά στη συνήθη διατροφή σας και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Τι λένε αυτοί που έχουν χάσει βάρος;

Μια δίαιτα φυτικού φαγόπυρου μπορεί να παράγει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τη διάρκεια, την επιλογή μενού, καθώς και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου οργανισμού και την αρχική κατάσταση του σχήματος. Κατά μέσο όρο, σε μια εβδομάδα τέτοιας διατροφής, μπορείτε να χάσετε 4-7 κιλά. Όσο υψηλότερο είναι το αρχικό βάρος, τόσο πιο αποτελεσματικά είναι δυνατόν να χάσετε βάρος σε δίαιτα με φαγόπυρο. Τα σχόλια και τα αποτελέσματα από εκείνους που έχουν χάσει βάρος επιβεβαιώνουν αυτό.

Για παράδειγμα, ένα κορίτσι ήταν ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους: «Κάθισα σε φαγόπυρο και λαχανικά για δύο εβδομάδες, δεν ένιωσα τόσο καλά για πολύ καιρό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχω σχεδόν χάσει τη συνήθεια του αλατιού, τώρα τρώω όλο και πιο βαρετό. Έχω χάσει 10 κιλά σε δίαιτα. "

Ένα άλλο κορίτσι δεν ήταν πολύ ευχαριστημένο με τα αποτελέσματα της διατροφής φαγόπυρου-λαχανικών. Η κριτική της είχε αρνητική συνήθεια: «Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουμε σε άζυμο φαγόπυρο, ακόμη και με την προσθήκη λαχανικών. Πήρα μόνο μια εβδομάδα αντί των προγραμματισμένων δύο και έχασα 5 κιλάΚατ 'αρχήν ούτε κακό, αλλά ήθελα να ρίξω περισσότερα. "

Αποτελέσματα

Όλοι επιλέγουν τον καλύτερο τρόπο για να χάσουν βάρος για τον εαυτό τους. Η διατροφή φυτικού φαγόπυρου είναι κατάλληλη για όσους δεν περιμένουν κολοσσιαία αποτελέσματα, ενώ φροντίζουν επίσης τη δική τους υγεία. Αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους δεν θα σας λιμοκτονήσει, αλλά θα σας εξοικονομήσει λίγες ίντσες στη μέση και τους γοφούς, ειδικά αν δεν βιάζεστε να σκουπίσετε κατά τη διάρκεια της διατροφής φαγόπυρου-λαχανικών, σχόλια και αποτελέσματα των δοκιμαστών - από μόνη της είναι ζωντανή επιβεβαίωση αυτού.