Η ουσία της περιγραφής διατροφής Ducan, υπολογισμός βάρους, προετοιμασία, συνταγές μενού

Κέικ βρώμης για τη δίαιτα Ducan

Η δίαιτα Ducan είναι πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω των γρήγορων και εκπληκτικών αποτελεσμάτων της.

Ανήκει στα συστήματα υγιεινής διατροφής. Σας επιτρέπει να χάσετε βάρος και ταυτόχρονα να μην υποφέρετε από πείνα, καθώς επιτρέπεται η χρήση περισσότερων από εκατό διαφορετικών νόστιμων και ικανοποιητικών προϊόντων.

Ο Pierre Ducan εξασφάλισε ότι άνδρες και γυναίκες χάνουν βάρος και ταυτόχρονα δεν βλάπτουν την υγεία τους, δηλαδή σταδιακά, αλλά έτσι ώστε τα επιπλέον κιλά να μην επιστρέψουν. Εάν αποφασίσετε επίσης να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το σύστημα τροφοδοσίας, το οποίο χωρίζεται σε 4 επίπεδα.

Χαρακτηριστικά και κανόνες της δίαιτας Ducan

Ο κύριος στόχος της δίαιτας πρωτεΐνης Ducan είναι η μείωση της πρόσληψης λίπους και υδατανθράκων. Περιλαμβάνονται απαραίτητα στη διατροφή της απώλειας βάρους, αλλά σε ελάχιστη ποσότητα. Οι πρωτεΐνες γίνονται η βάση του μενού. Πρέπει να τρώγονται στην ποσότητα που συνιστάται για απώλεια βάρους (αυτό είναι περίπου 1, 5 g ανά χιλιόγραμμο βάρους).

Ως αποτέλεσμα, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από επιπλέον κιλά και να σταθεροποιήσουμε τον αριθμό που επιτυγχάνεται στις κλίμακες. Η επιλογή έπεσε στην πρωτεΐνη ως βάση της διατροφής για έναν λόγο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 • Προκειμένου να αφομοιώσει τέτοιες ουσίες, ο οργανισμός πρέπει να καταναλώνει τη μέγιστη ποσότητα ενέργειας και επομένως θερμίδες.
 • Οι καθαρές πρωτεΐνες μειώνουν την πείνα, αποτρέπουν την παραμονή υπερβολικών υγρών στο σώμα και αυξάνουν την άμυνα του σώματος.
 • Αυτές οι ουσίες εμποδίζουν το δέρμα να χαλάσει. Όταν το σώμα στερείται πρωτεϊνών, εξάγονται από τους μυς.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε να τρώτε λιγότερο αλάτι ακολουθώντας τη συζήτηση για τη διατροφή. Αυτό το πρόσθετο συγκρατεί νερό στο σώμα και αυξάνει την πείνα. Αλλά είναι επίσης επιζήμιο να το αποκλείσουμε εντελώς. Ειδικά για άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Φροντίστε να πίνετε άφθονα υγρά σε όλα τα στάδια της διατροφής. Αυτό είναι τουλάχιστον 2 λίτρα διαφορετικών υγρών την ημέρα. Το νερό αφαιρεί επίσης την αίσθηση της πείνας, γεμίζει το στομάχι και καθαρίζει το σώμα από κάθε είδους ακαθαρσίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια δίαιτα με πρωτεΐνες. Όταν η πρωτεΐνη καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, το σώμα συσσωρεύει συνεχώς απόβλητα υλικά που πρέπει να απομακρυνθούν από αυτήν. Διαφορετικά, το πολυαναμενόμενο αποτέλεσμα δεν θα εμφανιστεί.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα ανθρακούχα ποτά μπορούν ακόμη και να πίνουν σε μια τέτοια διατροφή. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τις «ελαφριές» επιλογές που δεν περιέχουν ζάχαρη. Η γεύση τους βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους να αντιμετωπίσει τις έντονες επιθυμίες για απαγορευμένα γλυκά. Το ποτό επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή και ανεξάρτητα από το γεύμα. Το αίσθημα της δίψας πρέπει να σβήσει εντελώς και να μην βαρεθεί.

Περιγραφή των σταδίων

Υπάρχουν τέσσερα κύρια στάδια στη διατροφή. Ο κύριος στόχος του πρώτου ημιχρόνου είναι να απαλλαγούμε από επιπλέον κιλά. Και το δεύτερο είναι να ορίσετε το νέο ιδανικό βάρος. Σε κάθε φάση, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε ορισμένα μέρη. Δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες.

 • Επίπεδο 1 - επίθεση.Στη δίαιτα Ducan, η επίθεση είναι το αρχικό στάδιο. Είναι σύντομο αλλά προκλητικό και αποτελεσματικό. Η συνήθης τροφή με υδατάνθρακες αντικαθίσταται εντελώς από πρωτεΐνες. Αυτό οδηγεί σε ενεργή καύση λίπους. Κατά μέσο όρο, αυτή η φάση έχει σχεδιαστεί για 7 ημέρες. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν 3 έως 12 ημέρες. Όλα εξαρτώνται από το πόσα μισούμενα κιλά θέλει να χάσει ένα άτομο. Στην επίθεση, επιτρέπεται η κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφών από ειδική λίστα. Μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε ποσότητα και να συνδυαστούν μεταξύ τους. Το κύριο πράγμα είναι να μαγειρεύετε φαγητό χωρίς λίπος. Για παράδειγμα, μαγείρεμα ή ψητά. Στην πρώτη φάση, το βάρος αρχίζει να εξαφανίζεται πολύ γρήγορα. Αυτό ενθαρρύνει την απώλεια βάρους να μην σταματήσει, αλλά να συνεχίσει να προσκολλάται σε ένα δύσκολο σύστημα διατροφής.
 • Στάδιο 2 - Κρουαζιέρα / Εναλλαγή.Η δεύτερη φάση ήταν πολύ μεγάλη. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο όσοι χάνουν βάρος έχουν συχνά δυσλειτουργίες σε αυτό το στάδιο. Η υπό συζήτηση φάση διαρκεί συνήθως από μερικούς μήνες έως έξι μήνες. Πρέπει να ακολουθείται ένα ειδικό σύστημα διατροφής έως ότου το βάρος γίνει ιδανικό. Η κύρια ιδέα της δεύτερης φάσης είναι η αλλαγή μενού. Αυτές είναι ημέρες που καταναλώνονται μόνο τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες ή συνδυασμοί τους με λαχανικά. Μπορείτε να αλλάξετε τη διατροφή κάθε δεύτερη μέρα, δύο, τρία. Τα μενού πρωτεϊνών θα πρέπει να αποτελούνται από "προϊόντα προσβολής" και θα πρέπει να προστεθούν ανάμεικτα ωμά, μαγειρεμένα, ψημένα λαχανικά. Το τελευταίο πρέπει να αποτελεί περίπου το 60% της διατροφής.

 • Στάδιο 3 - Ενοποίηση / ενοποίηση.Σε αυτό το σημείο, όλα τα πιο δύσκολα πράγματα έχουν τελειώσει. Μπορείτε αργά και σταδιακά να αρχίσετε να επιστρέφετε στη συνήθη διατροφή σας. Είναι σημαντικό να σταθεροποιήσετε το βάρος που έχετε επιτύχει. Πρέπει να καθορίσετε μόνοι σας τη διάρκεια αυτής της φάσης. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να υπολογίσετε το βάρος που χάσατε στα προηγούμενα στάδια. Για κάθε κιλό υπόστεγο πρέπει να προσθέσετε 10 ημέρες "καθορισμού". Αυτή η περίοδος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά μεγάλη (ειδικά αν έχετε χάσει πάνω από 10 κιλά), αλλά δεν πρέπει να το φοβάστε. Τώρα μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με νόστιμα επιδόρπια και άλλες γαστρονομικές λιχουδιές.
  • Πρέπει να τρώτε σύμφωνα με το συνηθισμένο πρότυπο εναλλαγής πέντε ημέρες την εβδομάδα.
  • Κατά το πρώτο μισό της περιόδου, μπορείτε να προσθέσετε 100 g ψωμιού (φτιαγμένο από δημητριακά ολικής αλέσεως), 200 g φρούτων και 50 g τυρί κάθε μέρα.
  • Μια μέρα θα καταναλώνετε πρωτεΐνες μόνο σύμφωνα με την αρχή «επίθεση».
  • Την έβδομη ημέρα, επιτρέπεται να τρώει αμυλούχα τρόφιμα (200 g), μια μερίδα χοιρινού κρέατος, ζαμπόν, λουκάνικων και μια δημοφιλή λιχουδιά.
  • Στο δεύτερο μισό της ημέρας, μπορείτε να απολαύσετε το "Fest" με λιπαρά, γλυκά πιάτα και λουκάνικα δύο φορές την εβδομάδα. Ημέρες όπως αυτή δεν πρέπει να ακολουθούν η μία την άλλη.

  Η ετικέτα "γιορτή" δεν σημαίνει ότι "επιβλαβή πράγματα" χρησιμοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να απολαύσετε μόνο 1 - 2 γεύματα. Επιτρέπεται επίσης να πίνει αδύνατο κρασί καλής ποιότητας.

 • Επίπεδο 4 - σταθεροποίηση.Σε αυτό το στάδιο, η απώλεια βάρους επιστρέφει στο συνηθισμένο διατροφικό σας σύστημα με μερικές λεπτομέρειες. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συνεχίσετε να τηρείτε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ και να συνεχίζετε να καταναλώνετε πολύ νερό την ημέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλαμβάνετε την καθημερινή σωματική δραστηριότητα στο πρόγραμμά σας, τουλάχιστον την ελάχιστη πρωινή άσκηση, το περπάτημα, την άρνηση χρήσης του ανελκυστήρα. Φροντίστε να οργανώνετε τακτικά τις ημέρες νηστείας και τρώτε 3 κουταλιές της σούπας κάθε μέρα. μεγάλο. Πίτουρο βρώμης σε οποιαδήποτε μορφή.

Για να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να βάλετε την τρίτη φάση ως βάση και να κάνετε τα λαχανικά και τα πρωτεϊνικά προϊόντα τη βάση του διατροφικού σας συστήματος για πάντα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απολαύσετε 2 εορταστικά πρωινά ή μεσημεριανά γεύματα την εβδομάδα, καθώς και 2 μερίδες προϊόντων με άμυλο στη σύνθεση. Συνιστάται να παραλείψετε μία ημέρα πρωτεΐνης την εβδομάδα. Γίνεται ένας αμυντικός μηχανισμός ενάντια στην επαναλαμβανόμενη αύξηση βάρους.

Επιτρεπόμενα και απαγορευμένα προϊόντα

Τα απαγορευμένα και επιτρεπόμενα τρόφιμα εξαρτώνται από το στάδιο της διατροφής. Πρώτα απ 'όλα, επιτρέπεται η κατανάλωση πρωτεϊνικών προϊόντων από ειδική λίστα.

Ο:

 • Κρέας αλόγου;
 • Βοδινό κρέας;
 • Πουλί;
 • Ζαμπόν;
 • Εντόσθια;
 • Ψάρια (ακόμη και κονσέρβες και καπνιστές)
 • Καβούρι μπαστούνια?
 • Αυγά;
 • ποτά και προϊόντα γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1-2 αγγουράκια τουρσί χωρίς ζάχαρη (ανά ημέρα), 1 κρεμμύδι, μια μικρή ποσότητα πάστα τομάτας, φυτικό λάδι (όχι περισσότερο από 1 μικρό κουτάλι), μουστάρδα, φρέσκο / κοκκοποιημένο σκόρδο, φρέσκα / αποξηραμένα βότανα.

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε 1 - 1, 5 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Πίτουρο. Μπορείτε να τα φάτε σε οποιαδήποτε μορφή. Στο στάδιο «αλλαγής», ένας μεγάλος αριθμός λαχανικών προστίθεται σε όλα τα παραπάνω τρόφιμα. Μόνο τα όσπρια και οι πατάτες πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως.

Επιτρέπονται αυτές οι μέρες:

 • Ελιές / ελιές (4 κομμάτια 2 φορές την εβδομάδα)
 • Σπόροι λιναριού και σπόροι chia (1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα).

Υπάρχει ακόμη ανάγκη κατανάλωσης πίτουρου βρώμης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το τρίτο στάδιο προσθέτει τυρί, ψωμί, φρούτα και μερικά αγαπημένα τρόφιμα στο μενού. Η επέκταση της λίστας τους θα συνεχιστεί στην τέταρτη φάση. Η αναλογία πίτουρου αυξάνεται σε 3 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.

Μεταξύ των τύπων τυριών, αξίζει να επιλέξετε σκληρά. Αποξηραμένα φρούτα από φρούτα, μπανάνες, κεράσια, σταφύλια δεν μπορούν να καταναλωθούνΣε οποιοδήποτε στάδιο της υπό συζήτηση διατροφής, τα περισσότερα γλυκά απαγορεύονται αυστηρά. Για παράδειγμα μπαρ, κέικ, αρτοσκευάσματα, γλυκά. Ενώ το αποτέλεσμα είναι ενοποιημένο, μπορείτε να απολαύσετε έναν κύβο μαύρης σοκολάτας ή 1-2 καραμέλες φρούτων μία φορά την ημέρα. Η εξαίρεση είναι οι γιορτές, όπου επιτρέπεται ακόμη και το αγαπημένο σας κέικ.

Ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων σε όλα τα στάδια περιλαμβάνει muffins, ψημένα προϊόντα, ξηρούς καρπούς, πιάτα ζύμης, βούτυρο, χήνα και πάπια κρέας, μαγιονέζα και σάλτσες με βάση αυτό, κέτσαπ.

Λεπτομερές μενού για κάθε μέρα

Κατά τη φάση «επίθεση», η δίαιτα θα έχει ως εξής:

 1. Ομελέτα για πρωινό, κοτόπουλο για μεσημεριανό γεύμα, cheesecake / κατσαρόλα για απογευματινό τσάι, θαλασσινά σε οποιαδήποτε μορφή και ποτό ξινό γάλα για δείπνο.
 2. Κουάκερ πίτουρου (πλιγούρι βρώμης), μπριζόλες, muffins πλιγούρι βρώμης, κεφτεδάκια πουλερικών / σνίτσελ.
 3. Βραστά αυγά, ψήγματα, κέικ χυμού πορτοκαλιού και κατσαρόλα pollock με αυγά.
 4. Ομελέτα, ψαρόσουπα με βραστά αυγά ορτυκιού, ασπράδι και επιδόρπιο λεμονιού, καλαμάρια και / ή σαλάτα ψαριών.
 5. Πουλερικά σχάρας, τηγανίτες πίτουρου, πίτα λευκών ψαριών.
 6. Αυγά (σε οποιοδήποτε σχήμα) με ζαμπόν, μπριζόλες από άπαχο φιλέτο κρέατος, μπισκότα (με πίτουρο) και γιαούρτι, ομελέτα με θαλασσινά.
 7. Ομελέτα με μαϊντανό, κοτόπουλο, cheesecake και γιαούρτι, κιμά και κεφίρ.

Κατά τη φάση αλλαγής, η βάση μενού μπορεί να διατηρηθεί, αλλά σαλάτες λαχανικών μπορούν να προστεθούν κάθε δεύτερη μέρα. Για παράδειγμα, μπριζόλες, ψήγματα ή μπριζόλες. Επιτρέπεται επίσης το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή ψαριών μαζί με λαχανικά.

Το ακόλουθο εβδομαδιαίο μενού συνιστάται στη φάση "Επίλυση":

 1. Κατσαρόλα τυρί cottage για πρωινό, σούπα λεμονιού με ψωμί (ολικής αλέσεως) για μεσημεριανό γεύμα, φρούτα για απογευματινό τσάι, λαχανικά στον ατμό και κοτόπουλο για δείπνο.
 2. Πλιγούρι βρώμης και μια φέτα τυρί, ζυμαρικά με ψητό κρέας, τυρί cottage, σνίτσελ με μαρούλι.
 3. Ομελέτα με ζαμπόν και τυρί, μπορς, μπισκότα και ψήγματα, σουφλέ σοκολάτας με χυμό λεμονιού, ψητά θαλασσινά.
 4. Τυρί cottage και ποτό γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση, ψητά πουλερικά, κεφίρ με κρουτόν ψωμιού, γαρίδες και βραστά αυγά.
 5. Τυρί cottage, ζωμό κοτόπουλου με κεφτεδάκια και ψωμί, φρούτα, σούπα μανιταριών.
 6. Ρύζι με σνίτσελ / κεφτεδάκια, τηγανίτες λαχανικών, cheesecake, σαλάτα με ψάρια.
 7. Τυρί cottage και ένα κομμάτι τυρί, ζωμό κοτόπουλου και αυγά ορτυκιού, φρούτα, λαχανικά ψημένα με τυρί.

Το μενού τρίτου επιπέδου μπορεί να επαναληφθεί στο τέταρτο, χωρίς να ξεχνάμε τις ημέρες της «γιορτής» και άλλες επιτρεπόμενες επιδοτήσεις.

Άσκηση με τη δίαιτα Ducan

Ο Pierre Dukan σημειώνει ότι η απώλεια βάρους υψηλής ποιότητας και η ιδανική μορφή δεν είναι δυνατές χωρίς τακτική σωματική δραστηριότητα. Ο διατροφολόγος συνιστά να συνδυάζει το ειδικό σύστημα διατροφής του με την άσκηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το ελάχιστο - αντικαθιστώντας το ασανσέρ με σκαλοπάτια αναρρίχησης, αφήνοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες λίγες στάσεις μπροστά από το σπίτι, πρωινές ασκήσεις με 3 - 5 ασκήσεις.

Το ενεργό περπάτημα θα πρέπει σταδιακά να γίνει καθημερινή άσκηση απώλειας βάρους. Πρέπει να ξεκινήσετε με 20 λεπτά με τα πόδια και να αυξήσετε σταδιακά το χρόνο. Συνιστάται να περπατάτε σε μια ανακούφιση στον καθαρό αέρα.

Όταν αποφασίσετε να συμπεριλάβετε σκληρή σωματική προπόνηση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Για παράδειγμα, αν πάτε στο γυμναστήριο και μετά είστε στην πρώτη φάση της διατροφής, απαγορεύεται αυστηρά. Μπορείτε να επιστρέψετε στην άσκηση μόνο κατά τη φάση εναλλαγής φαγητού. Είναι καλύτερα να συμμετέχετε ενεργά στις ημέρες που προστίθενται λαχανικά στα πιάτα πρωτεϊνών.

Η αερόμπικ Aqua έχει θετική επίδραση στο σχήμα. Εάν είναι δυνατόν, αξίζει να επισκεφθείτε την πισίνα 1-2 φορές την εβδομάδα. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να εξασκηθείτε στο νερό με έναν εκπαιδευτή. Μπορείτε να κολυμπήσετε μόνο για διασκέδαση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι θερμίδες καίγονται ενεργά και τα ανάγλυφα του σχήματος πλησιάζουν το ιδανικό.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους

Η συζητούμενη διατροφή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά από οποιονδήποτε έχει αποφασίσει να χάσει βάρος με αυτόν τον τρόπο.

Υπηρεσίες:

 • Αποδοτικότητα. Εάν ακολουθήσετε ακριβώς όλους τους κανόνες, θα χάσετε περίπου 1 κιλό υπερβολικού βάρους την ημέρα.
 • Η ικανότητα να αυξάνει τον μυϊκό τόνο, να κάνει το δέρμα ελαστικό και να αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα.
 • Δεν χρειάζεται να ζυγίζετε συνεχώς μερίδες και να μετράτε θερμίδες.
 • Η ικανότητα να τρώτε ορισμένα πιάτα / προϊόντα στο ποσό που απαιτείται για να αισθανθείτε γεμάτοι.

Μειονέκτημα:

 • Ανισορροπία. Με τη μακροχρόνια συμμόρφωση σε μια τέτοια διατροφή, παρατηρείται έλλειψη ορισμένων βιταμινών και μετάλλων στο σώμα του ασθενούς.
 • Πιθανές παρενέργειεςΣτο πρώτο στάδιο, ορισμένοι ασθενείς αναπτύσσουν ζάλη, αίσθημα συνεχούς κόπωσης.
 • Κακή αναπνοή. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν οι πρωτεΐνες αποτελούν τη βάση της ανθρώπινης διατροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Υψηλό κόστος. Η διατροφή αποτελείται από υψηλής ποιότητας, ακριβά τρόφιμα.

Πώς μπορώ να βρω σωστά τη διατροφή;

Για να λάβετε τα αποτελέσματα, πρέπει να ολοκληρώσετε σωστά τη διατροφή. Η έξοδος ξεκινά στη φάση ενοποίησης. Νέα, προηγουμένως απαγορευμένα τρόφιμα προστίθενται σταδιακά στη δίαιτα απώλειας βάρους σε μικρές μερίδες.

Όταν σταματάτε τη διατροφή, είναι σημαντικό να συνεχίζετε να ασκείτε και να πίνετε άφθονο νερό. Σταδιακά επιτρέπεται η επανεισαγωγή επιδορπίων στη διατροφή σας. Αλλά ας το πάρουμε σε υψηλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, φρούτα και μούρα, μέλι και άλλα χρήσιμα γλυκά.

Αντενδείξεις και πιθανή βλάβη

Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα αντενδείξεων που είναι σημαντικοί λόγοι για την επιλογή διαφορετικής διατροφής.

Απαγορεύεται λοιπόν:

 • Άτομα με μεταβολικά προβλήματα. Συμπεριλαμβανομένων ασθενών με παγκρεατίτιδα και σακχαρώδη διαβήτη.
 • Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις του ήπατος, του γαστρεντερικού σωλήνα και ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος. Υψηλές δόσεις πρωτεΐνης στο σώμα θα προκαλέσουν σοβαρό άγχος σε αυτά τα όργανα και τα συστήματα.
 • Μέλλουσες μητέρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Με μια τέτοια διατροφή, το πιο έγκυο κορίτσι και το μωρό της θα στερούνται βιταμινών και θρεπτικών ουσιών.
 • Άτομα κάτω των 18 ετών. Ειδικά για κορίτσια με ανεξήγητο εμμηνορροϊκό κύκλο. Διαφορετικά, η απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις ή την πλήρη εξαφάνιση της εμμήνου ρύσεως.
 • Άτομα με ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Όταν χάνετε βάρος, υπάρχει έλλειψη λιπαρών οξέων στη διατροφή, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
 • Για γυναίκες που υποβάλλονται σε εμμηνόπαυση ή το βράδυ πριν / μετά. Μια ανισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να οδηγήσει σε ορμονικές ανισορροπίες.
 • Άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και αυξημένη συναισθηματικότητα. Η έλλειψη υδατανθράκων στη διατροφή επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Προκειμένου η δίαιτα Ducan να είναι αποτελεσματική και ασφαλής για ένα άτομο, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν ξεκινήσετε. Ειδικά αν ο άνδρας ή η γυναίκα έχει προβλήματα υγείας.